Kaybettirmek Ayrı Kazanmak Ayrı

Öğretmen olsam “hocam ödev vardı?” diye hatırlatan öğrenciye daha çok kızarım. Okul her şeyden önce arkadaşlarını satmamayı ve kendisi yüksek not alsın diye bir topluluğu aşağı çekmemeyi öğretmeli. Fark yaratmak istiyorsan herkesin ödev yaptığı bir günde en özenli şekilde hazırlayan olarak yarat. 

 

Düşünsene mesela bir koşudasın, rakiplerin bir kısmı koşmayı bırakıyor, kalan birkaç tanesine de sen çelme takıyor ve bir başına finale varıyorsun. Böyle bir durumda birinci olmanın ne kadar tadını çıkarabilirsin ki? Hepsi var gücüyle koşması gerekir ki kondisyonu yüksek olan kazansın? İşte o zaman kazanmanın lezzetine doyulmaz.

 

Kazanma arzunuza rakipleriniz kaybetmesi ve onlara kaybettirmek hazzını katıyorsanız ciddi bir kişilik sorununuz var demektir. Bu durumda çok düşman toplarsınız ve intikam peşine düşenler er ya da geç canınızı yakmanın yolunu bulur.


Servet Saygınoğlu

 

Yorumlar

yorumlar

Yazar Hakkında

servetsayginoglu

Yazarlık hayatına 2011 yılında Kafka’ya hayranlığı üzerine “Bir Kafes Kuş Aramaya Çıkmış” adlı kitabıyla başlamış, şu anda “Sana Güvenmiştim” kitabına kadar 7 eser yayımlamıştır. Saygınoğlu, şu anda kişisel ve toplumsal konular üzerine hem yazılı hem de video türü içerikleri üretip sunmaktadır.